Eten

Cappito kookt uit de regionale Italiaanse keukens. Dat is dus heel divers, maar onmiskenbaar Italiaans. De gerechten volgen de seizoenen; dan is een product op z’n best en komt tot z’n recht met de juiste bereiding. Dat is meestal eenvoudig, maar vaak met een slimme twist en de nodige aandacht klaargemaakt.

Ik maak zoveel mogelijk zelf, zoals brood of verse pasta. Ik kook volgens klassieke methodes van de huiselijke keuken. En vertaal die naar gerechten die werken voor een groot gezelschap. Een combi van gezond verstand, handwerk en véél liefde voor lekker eten! Een menu is uitgebalanceerd. De producten zijn vers (als het kan biologisch), zo authentiek mogelijk en met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Bij de antipasti zorg ik voor versgebakken brood. Afhankelijk van het seizoen eet je daarbij Italiaanse vleeswaren en/of kazen, gemarineerde groenten en/of zeevruchten, olijven, amandelen en kappertjes. Of crostini (geroosterde sneetjes boerenbrood) met verschillende soorten beleg (groenten in olijfolie, peulvruchten, olijvenpuree).

Bij de primi komen de vullende gerechten op tafel, zoals pasta, soep, gnocchi of risotto. Ik maak verse, gevulde pasta (ravioli) of kneed vederlichte gnocchi. Of kook een lente -of winter minestrone van huisgemaakte bouillon, aromatische groenten en verse pesto. Heb je liever een pastagerecht? Die variëren van eenvoudig en licht naar complex en bevredigend. Of toch mijn persoonlijke favoriet; risotto, gemaakt vanaf nul… naar golvend, romig en overheerlijk.

Daarna komen de secondi. Meestal vlees of vis met bijpassende groenten (of helemaal vega kan natuurlijk ook!). Op de winterse dagen kan dat een wild of donker gebraad zijn. Op de zonnige dagen eerder vitello tonnato, uitgebreide carpaccio of gebraden gevogelte. Of gevulde porchetta met frisse groenten.

Tenslotte de dolci. Klassieke toetjes bieden een goede afsluiting. Boterzachte pure chocoladetaart, amandeltaart, tiramisu zoals ‘ie hoort te zijn of kastanjepudding. En seizoensfruit maken we nòg lekkerder met zabaglione, romige zuivel of bittere chocolade.

Alle menu’s worden in overleg opgesteld. Alle gerechten zijn inzetbaar voor lunch, diner of buffet.