Hemelse pure chocoladetaart

Dit is de beste chocoladetaart ter wereld. chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 120c.

Bestrijk een dichte, ronde bakvorm (geen springvorm) van 24cm doorsnede met boter en bekleed de bodem met een cirkel vetvrij bakpapier.

Breek 340 gram pure chocolade (min. 70% cacao) in stukjes en smelt die met 225 gram ongezouten roomboter au bain marie (zet een kom op een pan kokend water).

Klop met een mixer 5 bio eieren met 70 gram suiker tot het volume is verviervoudigd. Dit moet je elektrisch doen, met de hand lukt dit niet.

Kook 140 gram suiker met 100 ml water tot een heldere siroop. Roer de siroop door de chocolade en laat het mengsel enigszins afkoelen.

Doe de chocolade bij de eieren en klop alles langzaam tot een samenhangend geheel. Schenk het in de vorm. Klop een aantal keren ferm met de gevulde vorm op het tafelblad om luchtbellen eruit te drijven.

Leg een opgevouwen theedoek in een braadslee. Zet de vorm daarop en schenk zoveel heet water in de braadslee dat de vorm voor de helft in het water staat.

Bak de taart 50 min tot hij stevig is. Check de gaarheid van de taart door de spanning op het vel van de taart te voelen en kijk of je de taart als geheel van de rand kan duwen.

Laat de taart in de vorm volledig afkoelen in het water. Snij de randen rondom met een mes los van de vorm en stort de taart op een bord.

De taart heeft weinig opsmuk nodig. Serveer er crème fraîche bij of misschien wat rood fruit. Of gezouten karamel als je voor nòg meer smaak gaat.