Tiramisu zoals ‘ie heurt

Dit recept geeft hoeveelheden voor vier personen, dus vermenigvuldig naar hartelust! Probeer een balans in smaken te vinden, het mag best royaal – maar vlieg niet uit de bocht. Tiramisu betekent ‘kikker me op’ – het betekent niet ‘draag me gestrekt weg’… Het geheim van goede tiramisu zijn de beste ingrediënten en de luchtige mascarpone.

Zet vier kopjes espresso. Meng zoveel als je wilt van je favoriete sterke drank erdoor. Ik vind amaretto, rum of cognac lekker. Proef voor balans van koffie en drank.  

Breek de lange vingers in vier eenpersoons kommetjes of een meerpersoons schaal. Maak een laag koek en rasp er pure chocolade overheen. Giet zoveel van de koffiedrank erop totdat ze doorweekt zijn. 

Splits twee eieren. Meng de eidooiers met 75 gram poedersuiker door 500 gram mascarpone. Klop de eiwitten tot zachte pieken en spatel ze luchtig door de mascarpone. Dek de laag koekjes af met een dikke laag mascarpone. En rasp er weer chocolade overheen. Afhankelijk van de grootte van je schaal eventueel herhalen. Eindig met veel geraspte chocolade. 

Koel tenminste twee uur in de koelkast en geniet!