Torta di capri – chocolade/amandel taart

Een heerlijk eenvoudige taart van chewy amandelen en zachte pure chocolade.

Verwarm de oven voor op 150c, liefst heteluchtstand.chocolade amandel taart

Beboter een taartvorm van 26 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Hak met een keukenmachine 250 gr blanke amandelen  tot korrelgrootte, dus niet zo fijn als meel. Hak 250 gr pure chocolade (minimaal 70% cacao) fijn; net zo korrelig als de amandelen. Mix door elkaar in een schaal. Dit is je droge mix.

Splits 6 eieren. Klop 250 gr zachte boter  en 225 gr fijne kristalsuiker licht en luchtig (dit gaat het best met een elektrische mixer) en klop er één voor één de eidooiers door. Sla de eiwitten stijf tot zachte pieken. Mix het botermengsel door de droge mix. Roer daarna 1/3 van het eiwit er stevig door. Spatel vervolgens de rest van het eiwit voorzichtig erdoor met grote halen om zoveel mogelijk lucht te behouden (zwaar klusje, maar neem je tijd).

Schep het beslag in de taartvorm. Bak ongeveer 1 uur, tot de taart gaar is. Laat 20 minuten in de vorm afkoelen, verwijder de vorm (misschien even een mesje langs de taart en de vorm halen om los te maken), leg de taart op een schaal en bestrooi met poedersuiker. Dien een mooi puntje op met crème fraîche.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.